Credentials

Zowel de directie als onze professionals hebben ruime ervaring opgedaan bij diverse aansprekende transacties. Hieronder treft u enkele voorbeelden van een aantal projecten. De directieleden zijn in hun carriere in totaal bij meer dan 80 transacties betrokken geweest. Hieronder treft u een samenvatting aan van onze credentials.

Buy-side due diligence Standard Investment, 2013  

TIC Finance & Advisory Services is ingeschakeld door Standard Investment bij de succesvolle overname van Aweta, een producent van fruitsorteermachines. Het due diligence rapport is ter beschikking gesteld aan enkele banken ten behoeve van de financiering van deze overname.

Guido Grobbink, partner Standard Investment:

“TIC FAS heeft tijdens dit traject gezorgd voor de financial due diligence en een rapportage opgesteld die ter beschikking is gesteld aan mogelijke financiers. De rapportage vormde een goede basis voor onze discussies met de financiers en heeft een positieve bijdrage geleverd aan het arrangeren van de financiering voor deze transactie."

Buy-side due diligence I-Real, 2013  

TIC Finance & Advisory Services is ingeschakeld door de heer Bouke Siebenga bij de succesvolle overname van I-Real. I-Real is gespecialiseerd in de ontwikkeling en realisatie van webgebaseerde software en besturingsprogramma's voor diverse toepassingen bij (semi-)overheden en private marktpartijen.

Buy-side due diligence Soestdijk Capital, 2012  

TIC Finance & Advisory Services is ingeschakeld door Soestdijk Capital bij een succesvolle overname van een groothandel. Het due diligence rapport is ter beschikking gesteld aan enkele banken ten behoeve van de financiering van deze overname.

Buy-side due diligence Soestdijk Capital, 2012  

TIC Finance & Advisory Services is ingeschakeld door Soestdijk Capital bij een succesvolle overname van een software leverancier. Het due diligence rapport is ter beschikking gesteld aan enkele banken ten behoeve van de financiering van deze overname.

Vendor-assist werkzaamheden, software bedrijf in Australië, 2012  

TIC Finance & Advisory Services is ingeschakeld door een Australisch software bedrijf om de aanstaande verkoop voor te bereiden. Dit bedrijf is de afgelopen 4 jaar hard gegroeid en heeft in zijn niche markt inmiddels een marktaandeel van 40%. Voor de volgende fase is het bedrijf op zoek naar een partner die het bedrijf kan helpen om het platform mondiaal te gaan uitrollen. Onze rol is het helpen voorbereiden van de verkoop, zorgen voor adequate informatievoorziening en het op orde krijgen van de financials en onderliggende drivers zodat er een optimaal en efficiënt proces kan plaatsvinden.

Buy-side due diligence, private equity  

Wij hebben een mantelovereenkomst met een private equity fonds. Wij voeren financieel due diligence werkzaamheden uit bij (mogelijke) transacties. Ons rapport wordt ter beschikking gesteld aan het management en indien noodzakelijk aan de betreffende bank die de overname gaat financieren.

Vendor due diligence, strategische partij & private equity  

Voor een gerenomeerde partij in de Food Sector hebben wij een Vendor Due Diligence opdracht uitgevoerd. De betreffende partij had een omzet van meer dan €500m en was in handen van een Private Equity fonds. Onze werkzaamheden bestonden onder meer uit het analyseren van de verschillende BU's, het in kaart brengen van de value drivers, identificeren van one-off resultaten, analyse van het benodigde werkkapitaal en investeringsniveau. Het uiteindelijke rapport is ter beschikking gesteld aan mogelijke kopers.

Buy-side due diligence, private equity  

Voor een Amerikaans private equity huis hebben wij due diligence werkzaamheden uitgevoerd bij onder meer twee vooraanstande retailketens in Nederland met een groot aantal vestigingen op A-locaties in Nederland en daarbuiten. Onze rol was het kritisch doornemen van het Vendor Due Diligence rapport wat ter beschikking was gesteld aan de mogelijke kopers en het in kaart brengen van mogelijke issues en onderwerpen die onvoldoende aan bod zijn gekomen in het Vendor Due Diligence rapport en hiervan tevens de implicaties weer te geven.

Herfinanciering, beursgenoteerd vastgoedfonds Australië  

Een beursgenoteerd vastgoedfonds in Australië heeft ons gevraagd een onafhankelijk rapport te schrijven over het business plan, de forecast en het onderliggende model. Ons rapport is ter beschikking gesteld aan het bankensyndicaat (circa 20 banken) als ondersteuning in het financieringsproces. Het bedrijf stond voor de opgave om circa AUS$ 500 miljoen te herfinancieren gedurende de mondiale financiële crisis.